GI EN VERDIFULL GAVE

Her har du muligheten til å gi en gave som har potensial til å forandre liv. Livet i fattigdom er en ekstrem utfordring, og mulighetene er dessverre begrenset. Mange barn har drømmer om å gå på skole og leke, men dessverre er dette altfor ofte ikke virkeligheten. Vi jobber for å sikre at barna i Mara Action Aid får en god utdanning og en hverdag preget av lek og læring i trygge omgivelser. Gaven du velger å gi vil ha en umiddelbar innvirkning på hverdagen til barna vi støtter og deres familier. Den kan gjøre livet enklere i øyeblikket og øker muligheter for en bedre fremtid. Gavebidraget du gir øremerkes til det spesifikke formålet du velger nedenfor. På den måten kan du være sikker på at ditt bidrag gjør en målrettet forskjell.

Mat til en familie

Barna i Mara er fra ekstremt fattige familier og har ikke har penger til å gi nok mat til alle barna sine. Livet i Narok er veldig tøft og ved å gi mat til en familie kan du gjøre hverdagen deres enklere. Dette kan gjøre at foreldrene kan spare det lille de har og prioritere skolepenger, skolebøker og varme klær til barna sine. Mat er et grunnleggende behov som familier ikke får dekket. Det er helt nødvendig for å fungere i hverdagen og gir barn overskudd til å leke og prestere på skolen.

Et år skolegang

Utdanning er nøkkelen til en bedre og tryggere fremtid. Masai-jenter er svært utsatte og kan risikere å bli omskjært dersom de ikke går på skolen. Utdanning kan gi økte arbeidsmuligheter og sikre barnet, og familien økonomisk i fremtiden. Mange familier sliter allerede med å møte grunnleggende behov som mat, og de har dessverre ikke økonomisk kapasitet til å sende jentene sine på skolen. Ved å støtte her, kan du gjøre hverdagen enklere for familien og samtidig gi en jente trygghet gjennom skolegang, økt kunnskap, og utvidede muligheter for hennes fremtid.

En fotball kan gi mye glede

Barn drømmer og er veldig kreative. I landsbyene lager barn baller av søppel og spiller fotball med de. En ekte fotball derimot er utrolig stas og kan gi barna en mer aktiv og leken hverdag. Det gir barn muligheten og friheten til å leke og være aktive sammen. Mange barn vil få mye glede av å ha en fotball i landsbyen. Vi ser at en fotball gir livsglede og får alle barn i aktivitet. Den blir brukt fra morgen til kveld og blir passet utrolig godt på. Her kan du gi en fotball i gave til en av familiene, og barna vil kunne bruke den fritt.

Skolebøker

Skolebøker utgjør en helt nødvendig ressurs for læring, lesing og skriving. Dessverre har mange barn ikke tilgang til skolebøker på skolen, og de må selv kjøpe dem. Familier har ofte ikke muligheten til å kjøpe bøker ettersom de har flere barn og må prioritere andre grunnleggende behov. Her har du muligheten til å gi en meningsfull gave – skolebøker til barn som sikres skolegang gjennom Mara. Din gave vil ikke bare gi tilgang til nødvendige utdanningsressurser, men den vil også lette økonomiske bekymringer for familiene. Ved å bidra med skolebøker gir du barna en solid start på sin utdanningsreise og hjelper dem med å realisere sitt potensiale.

Gi en geit i gave

En geit er en god inntektskilde og kan gi en familie sikkerhet og mat. Melken som geita produserer kan drikkes, men også selges på markedet. En geit bringer inntekt til familien og kan dekke mye av det man har behov for i dagliglivet. Dette kan bidra til at barna får næringen de har behov for og mødrene kan selv gi barna en bedre og tryggere hverdag. Gir du en geit i gave vil geiten bli gitt til kvinnen i familien. Kvinner har vanskelig for å få jobb. Med en geit vil de kunne skaffe seg inntekt ved å ha melk som kan selges på markedet. Det er ofte best for barna at kvinnen styrer økonomien.

Skoleuniform

Skoleuniform er dyrt og pålagt på alle skoler. Foreldre har ofte ikke penger til å betale for skoleuniform og dette hindrer barn i å gå på skole. I noen tilfeller lar lærerne barna være på skolen uten en uniform, men dette er en stor risiko og barn kan fort bli kastet ut av skole. En skoleuniform er også arvelig og kan brukes av mindre søsken når barnet har vokst ut av uniformen. En uniform er derfor en god og nødvendig investering, og bidrar til sikkerhet og trygghet for familien.

GI EN GAVE MED MENING

Her har du muligheten til å gi en meningsfull gave, perfekt til enhver anledning. Hele donasjonsbeløpet vil gå til innkjøp av den spesifikke gaven som er krysset av for i skjemaet under. Hvis du krysser av for «Mat til en familie,» vil hele beløpet ditt gå til dette formålet. Vi skreddersyr hvert enkelt gavekort, enten det er en bursdagsgave, jubileumsgave eller annen spesiell anledning.

Gavekortet inkluderer bilder og informasjon om barnet og familien som skal få gaven og vil bli sendt til deg via e-post innen 5 arbeidsdager. Du vil kun motta en e-post dersom du krysser av for at dette er en gave som skal gis videre. Eksemplet ved siden av viser til en meningsfull gave som ble gitt i julegave.

Gaven du velger å gi vil ha en umiddelbar innvirkning på hverdagen til barna vi støtter og deres familier. Tusen takk til alle som velger å gi en meningsfull gave gjennom Mara Action Aid.

Fyll ut skjemaet for å gi gaven

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Er dette en gave som skal gis videre?
For eksempel, Astrid Isaksen, bursdagsgave.
Hvilket formål skal donasjonen din gå til?